Wednesday, December 30, 2009

Kobe'nin Jordan'la İmtihanı

Tabiî Michael Jordan yakın tarihin en büyük oyuncusu. Hatta lafı uzatmaya gerek yok; tarihteki en büyük oyuncu. Jordan smaçlardan, fade away'lerden, basketlerden (NBA tarihinin en skorer ismi), buzzer beater'lardan, MVP ödüllerinden (x5), sayı krallıklarından (x10), yüzüklerden (x6) çok çok daha fazlasıdır. Oturup uzun uzun seyretmeden anlaşılamayacak bir efsaneden bahsediyoruz; ne olursa olsun galibiyete ulaşan, iradesini kozmosa kabul ettiren bir adamdan. 2008'de Kobe (Top 10 civarında bir efsane), defaatle dile getirdiği bu gerçeği tekrar etmek zorunda kalmıştı.



Aşağıda, 29.03.2003'te Kobe ve Jordan'ı son kez karşı karşıya getiren maçın videosu mevcut. İlk yarısını arkadaşlarımla buluşacağımdan ötürü seyredememiştim, hâlâ kafamı taşlara vurmakla meşgulüm. Elbette ki o zamanlar Jordan 40 yaşına gelmiş('86-'88 performansını beklemek saçma), Kobe ise üstüste 40'a bağladığı çılgın bir sezon(2005-2006'dan bir beden küçük) geçiriyor. Bu maç imtihan olamayacak kadar Bryant'ın gençliğiyle doludur; ilk yarıda attığı 42 sayı hafızalardan silinmeyecek. Gerçi Kobe'nin insalıktan çıkmasına müsaade eden Wizards'a da lâf edilebilir. Zaten MJ'i son senesinde playofflara taşıyamayan takım için edecek çok lâfım var.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.


Not: İnsanlıktan çıkmak deyimini boşuna kullanmadım. Özellikle part 3 ve part 4, "Kobe'nin en sıcak olduğu 10 dakikalar" listesine ilk beşten girer.

No comments: