Friday, May 14, 2010

Unutma, Unutturma


Video Lakers-Jazz serisinde oynanan son maçtan. Kobe'nin babası JellyBean ile röportaj yapılıyor. Joe JellyBean, Thunder serisinin 5. maçında Stappless Center'a gelmiş, play-off'lara yavaş  başlayan Kobe, sonunda iyi bir maç çıkarmıştı. Zaten Kobe o günden beri yavaşlamadı. Önüne çıkan herkesi ve her şeyi parçalayan bir makineye benziyor. Rotasyonda Farmar, Vujacic, Walton, Powell gibi oyuncuların bulunduğu bir takımı şampiyonluğun en büyük favorisi hâline getiren kişi elbette Phil Jackson. Fakat iyice olgunlaşan, takım geri düşse bile bakışlarıyla soğukkanlılığını maça kabul ettiren bir oyuncuya dönüştü Kobe.



Neyse, geçtiğimiz günlerde Kobe'nin Ruven Afanador yönetmenliğinde çektirdiği bazı fotoğraflar yayımlandı. Eheh. O günden beri rakip takım taraftarları alay ediyor, ben de kendimce taşak geçiyorum. Mesela Jazz taraftarlarının azımsanamayacak kısmı ellerinde bu fotoğraflarla Delta Center'a gelmişler. JellyBean ile yapılan röportajda görülüyor zaten.

Eyvallah, ilk resimdeki karakter rahatlıkla bir çizgiromanın anti-hero'su fln olabilir. Ama şu ak çarşaflı resim nedir abi? Bundan sonra Kobe 50 şampiyonluk bile kazansa bu resimler baki kalacak. Ve ben son nefesimde seninle dalga geçiyor olacağım Mr. Bryant. Siz de  çağrıma kulak verin ve bu fotoğrafları asla unutmayın, asla unutturmayın!






New-York-Knicks!

Celtics-Cavs eşleşmesinin sonunda Garden'ı dolduran taraftarlar, Bill Simmons'ın tavsiyesine uyarak, serbest atış çizgisine geldiğinde LeBron'u yolcu ettiler: New-York-Knicks!

Good Old Shaq'

Shaq' beşinci şampiyonluk yüzüğünü kazanabilecek mi? En azından bu sene için (ne de olsa önümüzdeki sezon da oynayacak) pek mümkün görünmüyor. Yine de Sports Illustrated kırışmaya başlamış yüzünü daha da yaşlı hâle getirerek kendisine ve büyüklüğüne selâm çakmış.

CSI: Gasol

Cyclops



Suns dokuz sayı öndeyken Duncan'ın dirsek darbesiyle Nash'in kaşı açıldı. Spurs farkı 1 sayıya indirdiğinde tekrar oyuna girdi ve son çeyrekte 10 sayı 5 asistlik bir performans sergileyerek Suns'ı galibiyete taşıdı. Run&gun'a geri döndüklerinden ötürü sezon boyu verimli olacaklarını tahmin etmiştik ama play-off'larda Spurs'e karşı ne yapacakları merak konusuydu. Nash, merakımızı dindirdi. Lakers'ın işi zor olacak.

Sunday, May 9, 2010

Ginobili'nin Burnu, Eşek Burnu

Spurs-Mavs serisinde durum 1-1 ike Nowitzki'nin dirseğine takılan Ginobili'nin burnu kırıldı. Tabiî Ginobili bunu pek önemsemedi ve Spurs'ün, Mavs'i elemesinde başrolü üstlendi. Bu arada, hâlâ Everybody loves Manu yazmamışım blog'a; eksik kalmasın.

Tragic?

Geçtiğimiz sezon %39 ile 4.5 sayı ortalaması tutturan Goran Dragic için Suns taraftarları Tragic demeyi uygun bulmuşlardı. Bu sezon %45 ile 7.9 sayı atıyor, hem de Nash bench'e yollandığında olgun tavrıyla beğeni topluyordu. Aynı performansı play-off'lara taşımayı da başardı. Konferans finallerinde Fisher'a karşı peformans çizgisini daha da yükseltebilecek mi, göreceğiz.

Aşağıya, Suns-Spurs serisinin üçüncü maçında 13'te 10 isabetle kaydettiği 23 sayının görüntülerini yerleştiriyorum.


Tuesday, May 4, 2010

2010: Gone Fishin'

Play-off macerasında ilk tur maçları sona erdi. Saha avantajına sahip ekipler arasında yalnızca Nuggets ve Mavs elendi. En sıkıcı seri Magic'in Bobcats'i süpürmesiyle sona erdi. Her ne kadar Bucks üç maç kazanmış olsa dahi Hawks'ın anlamsız oyunu sebebiyle en bunaltıcı maçlardan bazıları bu seride yaşandı. Westbrook'un aksine Durant büyük hayâl kırıklığı yarattı. Blazers cephesinde birinin öleceğini düşünmeye başlamıştım; ucuz kurtuldular bence. Nowitzki Mavs formasıyla son kez sahalardaydı. Gördük ki, George Karl benzeri sert koçlar olmadan Smith-Andersen-Martin-Anthony-... gibi oyuncularla kurulu bir kadro playoff'ta tümden dağılabiliyormuş. Neyse, bakın kimler balığa çıkmış:







Cavs: 4 - Bulls: 1
Magic: 4 - Bobcats: 0
Hawks: 4 - Bucks: 3
Celtics: 4 - Heat: 1

Lakers: 4 - Thunder: 2
Spurs: 4 - Mavs: 2
Suns: 4 - Blazers: 2
Jazz: 4 - Nuggets: 2

38'lik Şahane

Where Win or Go Home Happens

MVP: LeBron James



29.7 sayı, 7.3 ribaund, 8.5 asist. Oy kullanan 123 kişinin 116'sı LeBron'u birinci sıraya koymuş. Mevcut fiziksel özellikleri sayesinde zaten gezegendeki en etkili oyuncu şu an. Eğer üç yüzük takarsa, 'gelmiş geçmiş en iyi beş' anketlerinde Larry Bird'ü zorlar.

LeBron James - 1205
Kevin Durant - 609
Kobe Bryant - 599
Dwight Howard - 478
Dwyane Wade - 119
Carmelo Anthony - 65
Dirk Nowitzki - 55
Steve Nash - 49
Deron Williams - 7
Amare Stoudemire - 5
Manu Ginobili - 3
Chris Bosh - 1
Joe Johnson - 1
Stephen Jackson - 1
Chauncey Billups - 1

Sunday, May 2, 2010

Roy Döndü!

Brandon Roy dizinden geçirdiği ameliyattan sekiz gün sonra parkelere döndü! Normal şartlarda iki hafta boyu evinde oturması gerekiyordu. Pek çok oyuncuyu aylarca yataklara düşürecek sakatlığı atlatmak büyük mesele. Üstelik Roy da sakatlıkları çabuk atlatabilen biri değildir. Sadakat, hırs, soğukkanlılık, liderlik, closer potansiyeliyle belki "NBA'in en büyüğü" olmayabilirsiniz ama franchise efsanesi olmanız işten bile değil. Bu anlamda kendisini Paul Pierce'a benzetiyordum. Şu play-off hikâyesiyle hayran kalmadım değil.

Aşağıdaki videoda Roy'un dördüncü maçta oyuna girdiği ânı görebilirsiniz. Suns karşısında yaklaşık on sayı geride olan Trail-Blazers, Roy ısınmaya başladığı anda büyük bir seri yakalıyor ve öne geçiyor. Roy yalnızca 10 sayı atmışsa da maçın kazanılmasında en önemli faktör desek, yanlış olmaz.

Marquette'in En İyi Oyuncusu

Wade 46 sayı attı. Üstelik yedide beş 3'lük isabeti kaydetti. 3'lükleriyle anmadığımız Dwayne Wade (Normal sezonda maç başına yaklaşık bir adet 3'lük isabeti buluyordu), tam anlamıyla yanmaktaydı. Doc Rivers da hem esprili, hem de mütevazı bir üslûpla okuldaşını övmeyi ihmâl etmemiş.

Seri 4-1 bitti. Celtics sene başından beri ilk kez sağlıklı göründü açıkçası. Sonraki turda Cavs'e kan kusturacaklardır. Heat ise seneye ikinci süperyıldız ile anlaşmaya çalışacak.

just singin'


Evet, Jerry Stackhouse daha önce de Mavs formasıyla Star Spangled Baner'ı söylemişti. Bu defa Hawks serisinin altıncı maçında şarkı söyleme kabiliyetini gösterdi. Dallas'ta sunduğu performansın daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Ordinary Sink