Sunday, January 3, 2010

Hasta Ruh

Bir ara Kings yirmi sayı öne geçmiş ama Kobe, üçüncü çeyreğin son altı dakikasında kaçırmaksızın üstüste bulduğu basketlerle takımını ayağa kaldırmıştı.

Maçın bitmesine 2:28 kala üçlük kaçırdı, ribaundu kovalarken serbest dalışla iki metreden yere kapaklandı. 6 saniye kala serbest atış ustası Udrih topu almasın diye maksimum efor sarfetti. Faul yapılan Udoka, atışların birini bile sayıya çevirse Kings farkı üçe çıkarıp Lakers'ı faul çizgisine gönderecekti. Udoka kaçırdı, Gasol ribaund aldı, Kobe tatlısert bir müdahalenin de etkisiyle boş kaldı ve 0.1 kala üçlüğü gönderdi: 109-108. Noel etkisiyle gönül yayları gevşemiş Lakers'a bir gün dahi uymayacak herhâlde. Abi' senin psikoloji bozulmuş, normal sezonda bir maç kaybetsen ne fark eder?



Bu arada Kings, ligin güçlü ekiplerine karşı bir kez daha son anlarda mağlup oldu. Yazık oldu. Sezon başında pek çok büyük takım tam performans/konsantrasyon ile mücadele etmiyor, dolayısıyla disiplinini koruyan pek çok küçük takım maç kazanabiliyor. Sacramento gerçekten güzel oynayıp bunu başaran ender takımlardan. Topu çok güzel dolaştırıyorlar. Paul Westphal'i tebrik etmek gerekli. Fakat son anlara dek başabaş giden maçları kaybetmeleri, play-off'lara doğru oynanacak kritik maçları kaybedebileceklerinin de habercisi. Meselâ Spurs senelerdir sezon sonuna doğru ideal ritmine ulaşır. Umarım play-off yarışında kalırlar.

No comments: