Tuesday, December 25, 2012

nets.com

bulls.com, spurs.com, knicks.com... Takım isimlerini ".com" uzantısıyla adres çubuğuna yazınca camianın ana sayfasına yönlendiriliyoruz. Yalnızca 4 takım böyle bir ayrıcalığa sahip değil: Magic, Thunder, Jazz (buraya kadar her şey normal) ve Nets.

Yaz aylarında nets.com'da Mark Cuban'ın dil çıkarmış fotoğrafı ve Prokhorov'un Rusya'da karıştığı seks skandalını hatırlatan bir not bulunuyordu. Kısa süre sonra site otomatik olarak Mavericks online bilet satış sayfasına yönlendirmeye başlayınca herkes Cuban'ın Prokhorov'la eğlendiğini düşünmeye başlamıştı. Fakat dedikoduların gerçeği yansıtmadığı, bu enfes troll harekatının arkasında 10 sene önce URL'yi almış olan CyberMesa'nın olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık 1 ay önce sitenin yönlendirdiği adres yine değişti: Knicks anasayfası. Fakat siteyi muhtemelen para karşılığı satmak isteyenler, Nets vs Knicks rekabetinin rüzgarıyla da amaçlarına ulaşamayınca daha farklı bir rekabetin fitilini ateşlemeye karar verdiler: takımın büyük ortağı vs küçük ortağı. Kameralar önünde olmayı seven Prokhorov, nets.com'a girenlerin jayzonline.com'a yönlendirilmesini hazmedemeyecek ve para vermeye razı olacaktı. En azından Cyber Mesa cephesinde beklenti bu yöndeydi. Ancak hala herhangi bir gelişme olmuş değil.

Geçen gün yine ilk plana dönüp Cuban[1] ve seks skandalı öğeleriyle hazırladıkları arayüzü kullanmışlar. Site en azından 2014'e dek Cyber Mesa'nın elinde. Ara ara tıklayın.
____________________________________________________
[1]Cuban demişken, bugün reddit'te AMA (ask me anything) yaptı. İsteyenler verdiği cevaplara göz gezdirebilir.

No comments: