Tuesday, November 6, 2012

BROOKLYKNIGHT

"Brooklyn takımının koruyucusu, New York'un en büyük ve cesur bölgesinin muhafızı, Barclays Center'ın hükümdarı."

Brooklyknight'ı[1] nihayet gördük. Barclays Center'ın açılış gecesinde tavandan inip seyirciyi selamladı. Üstelik Marvel Comics'in işbirliğiyle yaratılan karakter için bir de çizgi roman hazırlamışlar. Brooklyknight'ın ilk macerası salona gelenlere dağıtılmış. Nets'in eski maskotunu herkes biliyordur: Gümüş Tilki Sly. Maşallah. Tarz değişikliği değil, devrim yapmışlar.

Jason Kidd'e dek NBA tarihinin Clips ve Mavs'le beraber en başarısız camiasıydı Nets[2]. Hem Knicks'in gölgesinde kaldıkları, hem de sürekli mağlup oldukları için klasik bir taşak malzemesi olmaktan öteye geçememişlerdi. Şu sıralar NewYork seyircisini cezbetmek için kendilerine has yeni bir kimlik oluşturmaya çalışıyorlar[3].

Mesela Brooklynette[4] Dancers'ın kostümlerini Dalrymple isimli bi adam yapmış; Sex and the City'nin kıyafet tasarımcılarından biri. Siyah beyaz tonlarda, dar deri kıyafetler giyen dansçılar, şehirli ve güçlü kadın imajını yansıtacaklar. Falan fistan.

Nets'in sahadışı hamlelerinin bazıları güzel, bazılarıysa meeeh. Kimlik oluşturmaya çalışırken önüne gelen her popüler fenomene sarılmak pek iyi fikir değil. İnşa edilen karakterin inandırıcılığı sarsılabilir çünkü. Salonun derinliklerinden fırlayan çizgi roman kahramanları, fem-dom aksesuarlar, Jay-Z'nin şarkıları, tribünde tezahürat yapan Beyonce... Tüm bunlar enfes bir karnaval havası yaratabileceği gibi abuk subuk bir çorbaya da dönüşebilir. Nets yönetimi bu satırları okuyorsa dikkatli olsun.

Tabii temel hedeflerine ulaştıklarını inkar etmek imkansız: yeni bir renk ve heyecan.
__________________________________________
[1]Brooklyn'lilere Brooklynite denir. Güzel bir harf oyunu olmuş. Puanım dokuz.

[2]Tabii son 10 yılda bu ünvanı Clippers'a devrettiler. Artık bayrağı tek başına o taşıyor.

[3]Kolay değil. New York'ta basketbol denince akla Knicks gelir. Yalnızca başarıyla alakalı değil bu durum. Mesela Mets şampiyonluklar yaşamış bir camia ama baseball dendiğinde insanlar yalnızca Yankees'i düşünür. Tabii felaket tellalı olmaya gerek yok, istisnaî örnek de vereyim. Chicago'da iki baseball takımı var: Cubs ve White Sox. Her ikisi de kendi taraftarına ve takım kültürüne sahip.

[4]Brooklnyite'ın dişili.

No comments: