Saturday, February 27, 2010

Bullets Harekâtı-2

Wizards silah vakasının ardından en önemli parçalarını gönderdi. Takımın üstüne kurulduğu üç oyuncu ardarda takımdan uzaklaştı. Gilbert Arenas'ın ne yapacağı belli değil, Caron Butler Dallas yolunu tuttu ve Antawn Jamison da Cavaliers ile muhtemelen final heyecanı yaşayacak.

Wizards, Cavs ve Clippers arasında üçlü takas yapıldı.

Cavs, 4 numara pozisyonunda oynayabilecek ayakları çabuk bir oyuncuya muhtaçtı. Varejao, Shaq' ve Ilgauskas fazlasıyla hantal kalıyorlardı. Pick and roll savunmasını kötü yaptıklarından ötürü takım büyük sıkıntı içine girebiliyordu. Jamison bu sorunu çözebilecek en iyi isimlerden biri. Üstelik James'ten sonra takımın ikinci skoreri de Jamison olacak. Bazı akşamlar Williams, West, pota altı oyuncuları daha fazla sayı bulabilirler ama Jamison istikrarlı olarak belli bir katkıda bulunacak. Ayrıca Sebastian Telfair de Cavalier oldu. Her mevkiiyle çok güçlü, hattâ korkutucu olan Cleveland bu sezon şampiyon olamazsa uzunca bir süre bu onurdan uzak kalır. Malûm, Lebron önümüdeki sezon büyük ihtimâlle New York'a gidecek.

Wizards takas sonunda Al Thornton, Zydrunas Ilgauskas ve birinci tur draft hakkı kazanmış gibi görünse de Ilgauskas başkentteki bir aylık mecburî tatilden sonra Cleveland'a geri dönecek. Wizards tertemiz bir sayfa özlemiyle önümüzdeki sezonlara bakma kararını hayata geçirdi. Butler takasıyla gelen Gooden da Clippers'ın yeni parçası artık. Marcus Camby'yi göndererek gezegendeki tüm NBA takipçilerinin ağzını açık bırakan Clippers, pota altındaki boşluk için böyle bir çareye başvurdu.

No comments: