Friday, February 26, 2010

NY yaza hazır, Rockets skorer buldu, Sacramento Evans üstüne kurulacak

Knicks, Rockets ve Kings arasında büyük çaplı bir takas yapıldı.

Tracy McGrady ve Sergio Rodriguez New York Knicks'e katıldı. Kevin Martin, Jared Jeffries ve Jordan Hill ise 2011 ilk tur draft hakkıyla birlikte Houston youlunu tuttular; Carl Landry, Joey Dorsey ve Larry Hughes ise Sacramento yolunu.


Rockets'ın tüm başarı planı, egolarından kurtulmuş oyuncuların topu ve sahayı paylaşması üstüne kurulmuş. Hiçbir oyuncunun hücumu sürükleyecek yeteneklere sahip olmaması, savunmadaki takım ruhunu hücuma da taşımış ve Rockets ekmeğini taştan çıkarır hâle gelmişti. Hücumdaki bu bitimsiz monotonluğu kırabilecek bir skorer istiyorlardı ve amaçlarına ulaştılar: Kevin Martin. Sezonun ilk iki haftasına fırtına gibi giren ve sayı krallığına oturan Martin, yaşadığı sakatlıkla parkelerden uzaklaşmış ve ziyadesiyle soğumuş olsa da orta vadede Houston'ın en büyük yarası için ideal merhem. Fakat özellikle bu sezon gayet etkileyici oynayan Carl Landry'nin Sacramento yolunu tutması pek hoş değil. Eh, başka hiçbir takım Clippers gibi önemli oyuncuları bedavaya göndermez. Her takasın kötü yanları da var.

Kings, 20 sayı-5 ribaund-5 sayı kalibresindeki çaylağı üstüne yeni bir takım kurmayı amaçlıyor. Skor yükünü ve spotları üstünde toplayacak bir shooting-guard'a ihtiyaçları yok. Kevin Martin'in kontratından kurtulmaları gerekiyordu, başardılar. Karşılığında Carl Landry gibi iyi bir oyuncuyu, gökkubbede bir hoş sedâ kalmış Larry Hughes'u kadroya kattılar. Play-off'lar yaklaştıkça, yani güçlü takımların konsantrasyonu üst seviyeye ulaştıkça galibiyet yüzdelerinde belirgin bir düşüş yaşandı. Artık önümüzdeki sezonun play-off'ları için çalışıyorlar.

Takasın son ayağında Knicks var; kadrosunu boşaltıp sezon sonu serbest kalacak oyunculara teklif götürmeye hazırlanan, hattâ egosunu ancak New York gibi koca bir şehirde yatıştırabilecek Lebron'la %80 anlaşacakları iddia edilen Knicks. 2010 sezonunda mümkün olduğu kadar galibiyet almak isteyen, tribünleri sıcak tutacak eski bir all-star arayan Knicks, önceleri Iverson'ı istemişti. Hem seyircilerin ağzına bir parmak bal çalacak, hem de yazın sözleşme uzatmayıp kadro boşaltma çalışmalarını sürdüreceklerdi. 3 numaralı forma Tracy McGrady'e kısmetmiş. Üçlü takas neticesinde Sergio Rodriguez de Sacramento'dan geldi. Bolca draft hakkı dağıttılar ama Cury hariç kadroyu boşaltma planı başarıyla sonuçlandı diyebiliriz. Zaten Curry'nin talibi olacak yegâne takım Isiah Thomas'ın New York'u olurdu herhâlde.

No comments: