Monday, February 15, 2010

Dallas-2010: Cumartesi Gecesi Galipleri

Şut Yarışması


Atlanta ve Sacramento takımları ilk turda elenince Gasol'ü tepe noktaya yerleştiren Los Angeles ile belki de yarışmanın en büyük favorisi Texas finale kalmayı başardılar. Rahat bir final turu geçiren Texas takımı 34.3 saniyeyle kazandı. Tahmin edileceği üzere Kenny Smith, 1.46 dereceli King Chris Webber ve 1.47 dereceli Hawk Steve Smith ile dalga geçmeyi ihmâl etmedi.

Üçlük Yarışması

Özellikle ilk tur mücadelesi enfesti. Hiçbir oyuncu %50'den düşük puan almadı. 18 puan toplayan Stephen Curry ve 17'şer puan toplayan Paul Pierce ile Chauncey Billups, 15'er puanlı diğer üç oyuncuyu eleyerek finale kaldılar. Finalde kötü başlayan Billups(14 puan) ve babasının bilekleriyle 17 puana ulaşan Curry, Pierce'ın gerisinde kalmaktan kurtulamadılar. Pierce topladığı yirmi puanın yarısını tüm renkli topları sokarak elde etti. 'Üçlükçü' olmamasına rağmen clutch şutlarında yakaladığı sükûnet olağanüstü.


Smaç Şampiyonası

Geçen sene Robinson, ortaokul öğrencilerinin tekniklerini (arkadaşların omuzlarına yüklenip, sırtına basıp potaya ulaşmak...) kullanarak şampiyonluğa ulaştığından ötürü, trambolin benzeri enstrümanlarla kazanmayı deneyecek sanıyordum. Çok şükür, Spud Webb, "araç/alet kullanma" diye uyarmış. Ben 'Human Trampoline' coşar zannetmiştim ama -deneyip vazgeçtiği ilk smaç hariç- öylesine sıkıcı bir program hazırlamıştı ki finale kalsa üzülürdüm. Aynı şekilde hafif sakatlığı olan Gerald Wallace da ziyadesiyle sönüktü. Yalnızca geçen gece önce Eric Gordon'ı eleyen DeMar DeRozan biraz hareket getirebildi açıkçası.


Nate Robinson, en iyi smacını en sonda yaptı; DeRozan ise flaş hareketlerini ilk turda harcadığından ötürü çok zayıf son smacıyla belleklerimize yalnızca silik bir görüntüyle yansıdı. İnternet üsünden yapılan oylamalar sonucu Robinson üçüncü kez smaç şampiyonluğuna ulaşmasına rağmen diğer yarışmalarda sevdiğim oyuncuların kazanması beni avuttu diyeyim.

Yetenek Yarışması


Derrick Rose yerine katılan Russell Westbrook ve iyi başlamasına karşın son pası dördüncü denemede nihayete erdirebilen Brandon Jennings ilk turda elenince parkur tarihinin en hızlı iki ismi Steve Nash(25.4) ve Deron Williams(25.5) finale kaldılar. 28.9 saniyeyle Nash ödüle uzandı.

No comments: