Monday, February 15, 2010

Dallas-2010: Son Durum

Sakatlanan oyuncular yerine yeni isimler All-Star organizasyonuna davet edildi. Yeni isimler şöyle:
BATI KONFERANSI
Brandon Roy yerine Chris Kaman: 20.1 sayı, 9.1 ribaund
Chris Paul yerine Chauncey Billups: 19.6 sayı, 6.1 asist
Kobe Bryant yerine Jason Kidd: 9.3 sayı, 9.3 asist, 5.1 ribaund
DOĞU KONFERANSI
Allen Iverson yerine David Lee: 20 sayı, 11.4 ribaund

Aslında Iverson, çocuğu hasta olduğundan ötürü affını istedi. Paul ve Roy malûm, Kobe de Dallas'a gelmesine ve smaç şampiyonasında Shannon Brown'a yardım etmesine karşın hafif sakatlığı sebebiyle oynamayacak. 90.000 kişilik stadda oynama şansını kaçırmayacağını düşünüyordum oysa.


Maçın MVP adayı kesinlikle Dwyane Wade. Her zamanki gibi takas dedikodularıyla çalkalanan lig, bu defa yazın serbest kalacak 2003 draftının heyecanıyla dolup taşıyor. Şu sıralar Carmelo Anthony'nin bile çeyrek adım gerisinde görünen Wade, Dallas'ta kazanmak isteyecektir. Rick Kamla'nın MVP adayı Lebron'un da buna itirazı olmaz muhtemelen. Diğer tarafta ise Anthony, ödülü isteyen oyuncuların arasında, tıpkı sayı krallığında olduğu gibi. Hattâ all-star maçlarında kendini göstermeyi seven Kobe oynasaydı bile, kendini fazla yormadan Anthony'ye çalışacaktı sanırım.

Fakat beni en çok heyecanlandıran Nash ve Kidd'in maçın bir bölümünde aynı anda sahada bulunacak olması. Bir takımın basketbol zekâsı hangi sınıra dayanabilir sorusunun cevabını birkaç dakikada bulacağız. Dallas cephesindeki Nowitzki beklentisinde bu iki oyuncunun da payı var.

No comments: