Friday, February 19, 2010

Kelepir Camby

Trail Blazers, sezon başından beri sakatlıklarla boğuşuyor. Greg Oden ve Joel Przybilla sezonu kapattığı için özellikle pota altında, onları belki de playoff'tan mahrum kılacak çapta bir problemle karşı karşıyaydılar. Yönetim bağlamında ad absurdum çıtasını yükseklere taşıyan LA Clippers hızır gibi yetişti. Griffin'in sakatlığıyla adeta gazı kaçan Clippers, en büyük pota altı gücünü hiç uğruna Portland'a gönderip takımın küçük playoff umudunu da parçaladı. Camby şu an lig genelinde ribaundlarda ikinci(12.0), bloklarda yedinci(1.96). Hattâ Camby'nin son birkaç aydır form seviyesini yükselttiğini hatırlarsak, Blazers'ı kutlamamak elde değil. Gerçi Thunder, Spurs, Heat, hattâ lig takımlarının yarısından fazlası bu takas için kötü bir pointguard ve çok daha fazla para verirdi. Blazers'ı kutlamaktan vazgeçtim; Clippers'a gülmemek elde değil. Tek sorun, Camby'nin takas sebebiyle mutsuz olması. Fakat pek çok Clipper'ın aksine profesyonelliği asla elden bırakmayacak, takım için oynayacaktır.



Gelelim LA Clippers cephesine. Marcus Camby karşılığında Travis Outlaw, Steve Blake ve 3 milyon dolar nakit para almışlar. 9 sayı, 3.5 ribaund ile oynayan Outlaw, uzun zaman önce basketbolla ilişkisini kesti; herhâlde kontratının bitmesini bekliyor. Steve Blake ise 7.5 sayı ve 4 asist ile oynuyor bu sezon. Tüm kariyeri boyunca vasatı aşamayan Blake 30 yaşına geldi, daha iyi performans göstermesi mümkün değil. Üstelik yokluğu, tüm pointguardları vasat olan Blazers'ı zerre etkilemeyecek.
Bu takasta beni en çok üzen, uzun zaman sonra ilk kez kilo vermeye gayret eden Baron Davis'in yeniden konsantrasyon problemiyle boğuşacak olması.

No comments: