Friday, February 26, 2010

Trash Talk Kervanı

Ligin trash talk üstadlarından üçü Boston Celtics formasıyla arz-ı endam ediyordu: Kevin Garnett, Paul Pierce, Rasheed Wallace. Garnett şampiyonluk kazandığında derin bir huzur hissiyle sarmalanmıştım. Minnesota'da yıllarca ilk turu geçememişti; hattâ adı 'yumuşaklar'a çıkan Timberwolves, Sprewell ile Cassell geldikten sonra kıpırdansa da konferans şampiyonluğuna bile ulaşamamıştı. Paul Pierce da sayı kralı olmak, 40'larda dolaşmak yerine takıma liderlik etmeye and içmişti sanki. Her ikisini de çok severim. Parmaklarından yüzük eksik olmasın.

Sezon başında Rasheed ile anlaştılar. Teknik faul rekortmeniyle uyuşacaklarından şüpheleniyordum ama Celtics kimyasını bozmak kolay iş değil. Fakat son hamleleriyle beni şaşırttılar: oyun kısırlaştığında takımdan bağımsız takılan atletik skorer ihtiyacını Knicks'ten Nate Robinson ile yatıştırmak. Üstelik eli ısındığında çılgıncasına isabetli şutlar bulan Eddie House, bu takas karşılğında New York yolunu tuttu. Artık Celtic trash talk müptelâlarının sayısı dört. İyice antipatik bir sûrete büründüler, nahoş oldu.


Knicks'e geçeyim. New York - Eddie House ilişkisi gelecek sezonlarda da sürecektir. Sezon sonu serbest kalacak Lebron, Bosh, Amar'e, Wade, Johnson gibi isimlerin ikisiyle anlaşmak istiyorlar ve New York medyasının körüklemesiyle bunu yapabilecekleri imajı tüm Amerika'yı sardı. Çok iyi bir rol oyuncusu olacaktır House. Kenardan gelip leblebi yermişçesine isabetli şular gönderdiği günleri de Celtics taraftarı özleyecek -muhtemelen.

Takasın başka yan parçaları da mevcut; Nate Robinson ve Marcus Landry Boston'a giderken Eddie House, JR Giddens ve Bill Walker Knicks'e katıldı. Ayrıca Celtics'in ikinci tur draft hakkı da Knicks'e verildi.

No comments: