Tuesday, March 20, 2012

Blake Griffin'li Kia Reklamları

Blake Griffin, kazandığı 2011 Smaç Şampiyonası'nda bir otomobilin üstünden atlamıştı. Aylar boyunca nereye baksak bu smacı gördük; spor programları, internet siteleri... Griffin'in atletik özelliklerini anlatacak kelime yok. Bana sorarsanız küçükken topu nükleer reaktöre kaçmış. Burdan bakınca adem evladına benzemiyor. Zaten Smaç Şampiyonası'nda insan olmadığını kanıtladı.

Önce uzak mesafeden zıpladı. 360 derece dönüp kafasının ardından getirdiği topu smaçladı. İkinci smacında Baron Davis panyanın kenarından pas verdi (topun potadan ne kadar uzaklaştığını siz hesap edin) Griffin değirmenle bitirdi. Parkeye üçüncü gelişinde Vince Carter patentli "dirseği çembere takmak" smacını yaptı. Ama önce panyadan kendine pas verdi! Son smaçtaysa arabanın üstünden atladı. Aptal aptal televizyona bakıyordum. Beynim akmış gibiydi. Tekrar düşünebilene dek 15 dakika geçmiştir sanırım. Hala smaçları izlemeyen kaldıysa sizi şöyle alalım,

Belki de en sıradan smacı sonuncusuydu ama işin içine araba faktörü girince insanlar aylarca bu smaçtan bahsedecekti. Kia da zaten herkesi heyecanlandıran Blake+Kia gösterisini reklam kampanyasına dönüştürdü. Çok iyi yapmışlar. Griffin ilk reklamlarında ot yiyen öküze benziyordu. Artık rahatlamış, kameralara alışmış, ortaya süper reklamlar çıkmış.

Blake Griffin Kuaförde
-Söylediğim hiçbir  şeyi dinlemiyor. Sanki duvara konuşuyorum. Bu çok moral bozucu.
Blake: Kimin iyi bir dinleyici olduğunu biliyor musun Mary? UVO. Kia'nın sese duyarlı bilgi-eğlence sistemi. Ne yapması gerektiğini söylüyorsun, o da dinliyor.

Blake Griffin Kampta
-Bu hiç güvenli değil.
Blake: Haklısın Aaron. Güvenli değil. Peki neyin güvenli olduğunu biliyor musun? Kia. Kaza güvenliği notu 5 yıldız.

Blake Griffin Kanepede
-Bunu katlamak imkânsız.
Blake: Neyin katlanması kolay, biliyor musun Phil? Kia dikiz aynalarının. Bir tuşa basıyorsun, otomatik olarak katlanıp açılıyor.

Blake Griffin Müzede
-Fantastik. Çok etkileyici.
Blake: Elbette ki Arthur. Başka neyin etkileyici olduğunu biliyor musun? Kia. Hem beygir gücü, hem de benzin tasarrufu bakımından kendi türünün zirvesinde.

Blake Griffin Laboratuvarda
Blake: Bir arabanın üstünden atlamaktan daha çılgınca olan şey nedir? Arabanın üstümden atlaması. İyice baktım ve bu işin tamamen mümkün olduğunu anladım.
Bilim adamı kıyafetleri giyen Jeff Goldblum arkasını döner, Griffin'le tokalaşıp "Doğru dedin BG. Elbette ki bunu ben de biliyorum. Ben bir 'smacolog'um" der. Goldblum, aslında teorik fizikçiyim, diye mırıldanırken arkadan ponpon kızlar, bilim adamları, uzun tahta sopaların üstünde yürüyen bir cambaz¹ geçiyor. ve bir arabanın önüne basketbol topu bantlandığını görüyoruz. Goldblum minyatür test maketinin önün geçip, "Araba tam hızla gelecek rampanın üstünden atlayacak ve Griffin'in üstünden smaç basacak" diyor. Asistanına "kuantum ateşleyicilerini %20 arttırın" diye fısıldayıp rampa üstünde duran adama son durumu soruyor. Mükemmel cevabını alınca arabanın güzelliğinden bahsedip, 'overthruster'ları² 62 dereceye ayarlayın diye bağırıyor. Sonunda başlama emrini veriyor: Ateşle. Tabii ki Blake "mola" demeye kalmadan araba rampayı parçalayıp Griffin'e çarpıyor.

***

¹Stiltwalker. Evet, Türkçesini bulamadım.

²Jeff Goldblum'un rol aldığı, eğlenceli bir fantastik bilim kurgu var: Buckaroo Banzai'nin Maceraları. Bu meşhur filmde bir zaman makinesi var. Geleceğe Dönüş'teki zaman makinesi için akım kapasitörü neyse, Buckaroo için de over-thruster odur.

No comments: