Tuesday, May 15, 2012

Haberler... Haberler...

Cezalar
Hawks co-owner'larından Michael Gearon Jr, "Garnett ligdeki en pis oyuncu" demiş ve hakemleri eleştirmişti. 35.000 $ para cezasına çarptırıldı.
Frank Vogel ise "Miami Heat tüm ligde kendini en çok yere atan (flop) takım" dediği için 15.000 $ ödeyecek.

Celtics vs Sixers
Sixers'ın yarı saha hücumları korkunç (Kalan 8 takım arasında en kötüsü.). İnce işleri yapması beklenen Evan Turner da mega dengesiz olduğu için ciddi ciddi yalnızca Hawes'un eline bakıyorlar bazen (WTF!). Iguodala'nın çok daha fazla çemberi zorlaması ve faul çizgisine gitmesi lazım. Hatta hazır başlamışken Young ve Williams da peşinden gitsin. Sixers cephesinde 3'lük çizgisinin bir adım içinden şut atmak gibi gerzekçe bir moda var. Tabii konsantre olup sürekli çabaladıkları aşikar (Sezon boyunca Doug Collins'in sistemi oyuncuları her maç zorladığı için oyun tarzından bunalmış ve düşüşe geçmişlerdi. Kafaca toparlanmış görünüyorlar.).

Önemli oyuncularını kaybetmiş Bulls ve kendine güveni yerine gelen Sixers ölümüne mücadele verdikleri için çok (çok çok) kötü basketbolun oynandığı maçlar bile sertlik sebebiyle heyecanla seyrediliyordu. Celtics ise kendini zorlamamayı tercih ediyor: "Nasıl olsa Sixers'ı yeneriz." Tâ ki 4. çeyreğe kadar. Son çeyrekte Celtics vidaları sıkınca zaten kangren hâlindeki Philly hücumları kanser oldu. Fakat garip bir şekilde basket atmayı sürdürdüler (Iguodala'nın izolasyonunda 6 metreden panyalı şut, Jrue Holiday'in el üstünden 3'lüğü, Turner'ın çalınmayan steps'i...) ve Celtics bu defa son anlarda galibiyete uzanamadı.
Maç sonunda hareketli perdeye 1001 gece sonra hücum faul çaldılar (Üstelik perdelerde sürekli abartmasına rağmen asla cezalandırılmayan Garnett'e.). Hareket Pierce'a şut atacak ciddi zaman veriyor (ve faul çalınmalı aslında) ama son anlarda böyle düdüklerin çalınmamasını isteyen pek çok yorumcu da var: "Playoff'ta savunmacının o perdeden kurtulması lazım." Takdiri halkın iradesine bırakıyorum.

Lakers vs Thunder
Fazla söyleyecek bir şey yok. Thunder Lakers'ı evire çevire dövdü. 3. çeyreğin ortalarında maçı bitirmişlerdi zaten. Lakers ise soluklanmaya çalışan, ağzı yüzü dağılmış boksörlere benziyordu. Yaşlı kadro son 7 günde 4. maçına çıktı (ve aynı tempoyla devam edecekler.). Ribaunt üstünlüğü sağlayamadıkları gibi sürekli top kaybı yapıp OKC'nin durdurulamaz hızlı hücumlarına teslim oldular (Mesela ilk yarıda Lakers'ın 8 top kaybı var; Thunder'ın ise 1. Maç sonunda istatistik 15'e 4 olacaktı.) Lakers cephesinde işler pek iç açıcı görünmüyor; pick&roll savunamıyorlar, transition savunamıyorlar, penetreleri durduramıyorlar... Fakat Westbrook'u zorlamaya mecburlar. Başaramazlarsa OKC 5. maçta işi bitirecek zaten. Thunder'ın üç silahşörünü durdurabilmek için gerekirse Barnes, Kobe ve MWP'ye aynı anda süre bile verebilirler.

MWP demeden olmaz. Seri öncesinde kimsenin elini sıkmayacağını, Perkins'in de senelerdir kimseyle tokalaşmadığını söyleyen MWP maça iyi başladı. Şutlarında isabet kaydediyor, her iki yarı sahada da varlık gösteriyordu. Fakat kısa süre sonra Harden'la gerginlik yaşamayı başaracaktı.
Not: Maç görüntülerini vermek gibi bir niyetim yok (Hayırsız evlatların hasta ve yaşlı bir nineyi tekme tokat dövmesine benziyor zaten.). Ya süper OKC taraftarını ya da MWP'yi ekleyecektim. MWP yine bir adım öne geçti.

ROY
Yılın Çaylağı belli odu: Kyrie Irving. Zaten ilk günden beri favoriydi ama Rubio sakatlandığı gün ödülü garantilemiş oldu. Takımının hem en çok sayı atan, hem de en çok asist yapan oyuncusu (18.5 - 5.5). Zaten iyi bir oyuncu olması bekleniyordu ama süper yıldız potansiyeli göstermesi herkes için sürpriz. Hiçkimse Irving'in bu kadar iyi 3'lükçü olabileceğini düşünmemişti mesela (%40'la atıyor.). Üstelik yalnızca eğlenceyi değil, basketbolu da düşündüğü belli.

Kyrie Irving bu sezon kritik anlarda en çok sayı üreten oyuncu oldu. "Cavs'te şut kullanacak başka adam mı kaldı amk" diyenler için yüzdesini veriyorum: %55. Clutch istatistiğinin ilk 10 sırasında bu kadar iyi isabet kaydeden tek isim. Cavs the decision'ın ardından tamamen yıkılmış, %23 galibiyet oranıyla geçen seneyi bitirmişti. İlk 5 sıradan girecekleri draft'ta iyi seçimler yaparlarsa birkaç sene içinde ciddi bir playoff takımına bile dönüşebilirler.

No comments: