Saturday, May 19, 2012

Saha Dışı Haberler

Rubio ve Can Sıkıntısı
                      
Geçtiğimiz haftalarda Rubio'nun sandalyeye oturup eğlencesine serbest atış çalıştığı bir videoya rastlamıştık[1]. Bu defa yukarıdaki videoyu hazırlmış. Sıkıntıdan ne yapacağını şaşırdı çocuk. Bari T-Wolves organizasyonu atletik bir herif bulsun da Rubio ile garip alley-oop'lar icat etsinler.
________
[1]Eğlencesine diyorum, çünkü normal faul yüzdesine katkı sağlamaz. Hatta kas hafızasıyla halvet olduğu için uzun vadede kötü etkileyeceği bile aşikar. Zaten herifin düzgün isabet sağlayabildiği yegane nokta faul çizgisi. Aman diyorum.

Örnek İnsan Gasol
Gasol gezegende potaya en iyi devrilebilen ve en iyi post numaralarına sahip uzunlardan biri. Fakat 2 senedir yalnızca orta mesafeden şut atmakla yetinip rakip uzunları sevgi ve barışla selamladığı için vatandaşlık ödülüne[1] lâyık görüldü.
yeterince uzak... artık şut atabilirim

Son yıllarda şutlarının yüzde kaçını içeriden kullandığına dair küçük bir tablo:
2008/09:  %59
2009/10:  %61
2010/11:  %45
2011/12:  %34
________
[1]J. Walter Kennedy Ödülü; NBA organizasyonunda yer alan isimlere yaptıkları örnek çalışmalar sebebiyle verilir (Gasol 7 senedir UNICEF elçisi.). Tabii normalde Dr J, Magic, Nash gibi şekerden imal edilmiş insanların kazandığı ödülü geçen sene MWP'e verip murdar etmişlerdi (MWP'ye haksızlık etmek istemiyorum. Terminatör olmaktan vazgeçip hayatına insan olarak devam etmeye karar verdi ama OKC maçlarının yeni imajına zarar verdiğini kabul etmek gerek. Dün gece Westbrook'a diziyle küçük bir müdahalede bulundu mesela.).

2 comments:

Shifty said...

ahh mwp ahh :D cezadan sonra akıllanmadığı belli çünkü her maç birşeyler yapıyor yine. ve hareketten sonraki o masum ifadesi... ama adamı seviyorum. kendisi 90 sonu, 2000'li yılların başlarındaki eğlenceli nba dönemlerini hatırlatıyor.

Anonymous said...

bynum ın pota altındaki etkinliğinin artmasını göz ardı etmemek gerek...