Sunday, May 20, 2012

Kaan Kural'a Sorular

Haftaya blog'un çok özel bir konuğu olacak: Kaan Kural. NBA ve Türkiye denince akla gelen isimlerin başında geliyor (Sırasıyla Hido, ben, Memo, Kaan Kural... Daha sonra Mirsad, Ersan, Murat Murathanoğlu, Ömer... diye devam eder liste.); lig tarihine hakimiyet, oyun bilgisi, terbiye edilmiş ego, sınırsız basketbol sevgisi... Birkaç gün içinde kendisiyle sohbetvâri bir röportaj yapacağım muhtemelen. Merak ettiğiniz her şeyi iletebilirim.

Tabii adam zaten twitter'da takılıyor ama 80.000 takipçinin hepsine karşılık verebilmesi mümkün değil. Hem bugüne dek ulaştıramadığınız, hem de cevabı 140 karaktere sığmayacak sorular için hemen aşağıdaki yorumlar kısmında insanoğlunu bekliyor olacağım.
Not: twitter (@filelisepet) ya da e-mail (filelisepet@gmail.com) de olur.

28 comments:

Fatih Tunca said...

Boston aşkı nerden geliyor

Anonymous said...

en sevdiği yemekler ne. en sevdiği içecekler ne

Shifty said...

kariyeri nasıl şekillenmiş? yani nasıl oluyor da basketbol seven her insan kaan kural ismini biliyor. medya konusunda mı eğitim almış yoksa basket mi oynamış bir zamanlar. ne yapmış?

Atacan Tüney said...

1. Ona göre ligdeki en yetenekli 5 oyuncu kimler? (Vince Carter'dan sürekli ligin en yetenekli oyuncusu olarak bahsettiğini biliyoruz.)
2. Dwyane Wade kolejde 3 sene geçirdi ve şu anda artık 30 yaşında bir oyuncu, oyunu daha çok patlayıcılığa dayalı ve benim bu sene izlediğim Wade kesinlikle eski Wade değil. 2006 finallerindeki Wade izlediğim en iyi performanslardan bazılarını izletmişti bize, benim gözümde LeBron'dan çok daha iyiydi o zaman. Yaşının ilerlemesiyle kariyerinin ne doğrultuda ilerlemesini bekliyor?
3. LeBron James de Wade gibi fiziksel kapasitesi oyununda çok etkili olan bir oyuncu, onun kariyerinin de ilerledikçe MJ veya Kobe gibi farklı tarzda bir oyuna başarıyla geçebileceğini düşünüyor mu?
4. Tim Duncan ve Kevin Garnett çok değil 5 sene öncesinin muhteşem oyuncuları, hala daha ikisini de çok beğenirim, onların bu yaştaki performanslarını nasıl değerlendiriyor? Şu anda ikisinden birini takımında oynatma şansı olsa hangisini tercih ederdi? (Tim Duncan'ı tarihin en iyi 4 numarası olarak gördüğünü söylediğini biliyoruz.)
5. Ona göre ligin en iyi 1 numaraları kimler?
6. Sene başında Clippers takımının çok iyi olacağını düşünüyordum elbette Billups'ın ağır sakatlığı falan da onları etkiledi ama bu sene birçok maçlarını izledim basketbol oynayamıyorlar resmen adamlar (CP3 bile kar etmiyor), ona göre bunun sebebi ne? Blake Griffin gerçek bir süperstar olabilir mi?

Bunlar basketbolla ilgili sorularımdı. Kendisini çok severek dinliyor ve izliyorum, bence Türkiye'de kendisiyle arkadaş olmak isteyen, bi basketbol muhabbeti yapmak isteyen insan sayısı neredeyse basketbolsever sayısına denktir, bu neşesini insanlara yüklediği pozitif enerjiyi neye borçlu kendisi? Bir de onun yorum yapmadığı maçlar neden saman tadında oluyor? :)

Anonymous said...

NBA hala 80li-90li yillarin sertliginde oynansaydi (ilaveten sadece man-to-man olacak, trash talking tarzi laf dalasi, jedi mind trick'ler falan serbest olacak) bugün süperstar denilen oyunculardan hangileri vasat hangileri daha azman olurdu?

U. said...

-Önemsiz E-posta- Kaan Kural'a değil ama sana sorum o fotoğrafı nereden buldun :) ?

Anonymous said...

Favori yazarı kimmiş? Biz de okuyalım.

Salih-Freiburg said...

1. Bernard King o agir sakatligi yasamasaydi bugün mj, Magic Johnson, Larry Bird vs. gibi bir efsane olur muydu?
2. Lig tarihinde en sevdigin Big three ya da Big two lar kim?
3. Paul Pierce mi Larry Bird mü? :)

Anonymous said...

1- Takip ettiği bloglar var mı?
2- Steve Nash mi Jason Kidd mi?

Aklıma geldikçe yine yazarım.

Kaan said...

NBA'i takip etmek için yabancı dilde hangi site ve blogları önerir acaba?

Anonymous said...

Kobe'nin geçen yaz yaptığı ve 5 yaş gencleserek döndü denilen almanya seyahati hakkında neler biliyor?

Anonymous said...

Avrupa basketbolu nereye gidiyor? Nba'de kimsenin yüzüne bakmaz olduğu AK euroleague'de mvp oluyor. Final four maçların düşük skorlu ve çekişmeli geçmesinin geçmesinin sebebi gerçekten iyi savunma mi yoksa kötü hücum mu?

Anonymous said...

3 büyüklerin basketbola yatırımı ve seyircinin ilgisi her sene artiyor, efes de uzun vadede ulker gibi buyuk takımlardan birisiyle birleşmeyi düşünmeli mi?

Anonymous said...

NBA yerine Avrupa basketbolunu takip eden birisi olarak sormak istediğim birkaç soru var:

1. Euroleague'i sıkça takip ediyor mu? Özellikle takip ettiği takım, koç ve oyuncu var mı?
2. Avrupalı oyun kurucuları nasıl buluyor? Özellikle NBA'deki oyun kurucular ile karşılaştırmak gerekirse neler diyebilir?

Sorular klişe ama merak ettiklerim bunlardı. Teşekkürler.

Anonymous said...

nba de hangi takımı tuttuğu konusuna bir açıklık getirmeli bence, herkes tarafından fanatik bostonlu olduğu konusunda yanlış bir algı var çünkü.

Anonymous said...

Mevcut salary cap, oyuncu kontratlari ve takım kadrolarina baktiginda, hangi takımların önümüzdeki 1-2 sene içerisinde büyük bir sıçrama yapacağını hangilerin tepe taklak düşeceğini düşünüyor?

Jade said...

Indiana serisinde Miamide olan iç sorunlar Wadein formsuzluğuna bağlı agresifliği mi yoksa Lebronun artık takıma, şehire,medyaya iyice ağırlığını koymasıyla, ön plana çıkmasıyla Wadede olması muhtemel bir ego problemi mi?
Bu açıdan yaz aylarında ya da önümüzdeki sezon big three bozulabilir mi?
Bozulmasa bile tamamlayıcı parçalar sürekli eksik kalıyor -özellikle savunmada-, bazen tekleyen takımın şampiyonluk şansı kısa vadede nasıl?Bir franchise olabilirler mi ya da parçalar mükemmele yakın olmadığı sürece loser etiketine mahkumlar mı?
-Big threenin olası başarısızlığı Organizasyonların takımı kurmaya olan bakış açısını değiştirir mi?(sadece süperstarlarımız olsa yeter parçalar sonra oturur yerine Bad boys I gibi bir takım yaratma isteği)

Hep Heatden konuştum, kusura bakmayın :)
-Boston kadrosu yeni sezonda tamamen dağılacak mı?
-Lakersda sorun gerçekten Gasolde mi yoksa ana sebebi Kobe mi?

Anonymous said...

sorum sudur: bir gün Stern hazretleri gelir de al haci su NBA takimini bedavaya sana veriyorum ama tek sartim var GM olarak ya Jordan ya da Isiah Thomas'i getireceksin dese, "yemisim seni de takimini da" diye posta koyabilecek kadar NBA tutkunu mudur?

Anonymous said...

sevgilime evlenme teklifini şampiyonluk yüzüğüyle yapmak istiyorum; birebir kopyalarının satıldığı bir yer var mı?

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

sevgili kaan abi benin bi sorum olucak o da ingilizceni nasil gelistrdin mesela :) yardimci olsursan su kardesine cok mutlu olurum 2senedir ogrenmek istememe ragmen yerimde sayiyorum gibi geliyor :) dilden bi universiteye girmek istiyorum rehberlik olur tercumanlik olur hic farketmez :) ogrenmem lazim su isi

nba den de sorayim bari aklima gelmisken abi, tyreke evans sence yetenek acisindan ileride onu cok iyi yerlerde gorebilir miyiz ve suan ki durumu ile ne kadar yetenetekli birisi cok seviyorum bu adami ama niye seviyorum bilmiyorum :)

Anonymous said...

80'li ve 90'lı yıllar boyunca nba'yi yakında takip ettiğinizi biliyoruz. Peki bunu türkiye'den nasıl başardınız? malum o zamanlar nba tv yoktu internet yayını da hızlı değildi.

Anonymous said...

Eşi de spor camiasından mı? Eğer değilse basketbol ve diğer sporlara bu kadar vakit ayırmasını nasıl karşılıyor?

Anonymous said...

nba' deki resmi haberler yerine söylentiler ve daha "underground" haberleri takip ettiği bi' site var mı acaba? çok merak ediyorum.

Anonymous said...

dinlediği müzisyenler kimlerdir?

filelisepet said...

Röportaj bitti. Soruların neredeyse tamamını yöneltme şansı buldum (1,5 saat boyunca esir aldım adamı.). Birkaç gün içinde yazıya dökerim.

Anonymous said...

yapanlardan allah razı olsun ne diyelim

Anonymous said...

dökümünü ne zaman yayınlayacaksınız?