Saturday, June 9, 2012

100 Şut

Dün akşam maç olmadığı için salak salak internette geziniyordum ki, aklıma hoopism'in yaklaşık 1,5 sene önce yaptığı şahane bir çalışma geldi: Tarihteki en büyük 100 şut. Hâlâ kurcalamayan kaldıysa sağdan ilk çıkışta sizi bekliyor: http://hoopism.com/?p=1208

Kullanımı çok basit. Her şut için şemada bir nokta var. Kamera açılarına göre sahaya yerleştirilmişler. Sahanın sol tarafındaki şutlar mavi, sağ tarafındakilerse beyaz (Mesela sağ tarafta mavi renkli bir nokta görürseniz yarı saha basketiyle karşı karşıyasınız demek.). Noktaların üstüne tıklayınca YouTube ilgili şutları gösteriyor. Üstelik atışı yapan basketbolcunun ismini 3 kere tekrarlayınca imzalı formasını kazanıyorsunuz. Fransız İhtilâli'nden beri insanoğluna yapılmış en büyük hizmet.

Not: Lig tarihindeki oyuncuları, maçları veya şutları listelemeye başlayınca tamamen subjektif takılıyoruz. Normal. Herkesin favori oyuncuları, unutamadığı anlar, tuttuğu takımlar falan fistan farklı çünkü. O yüzden bazı şutları göremeyince sinir stres yapmaya gerek yok.

No comments: