Friday, June 22, 2012

It's About Damn Time

Nike'ın son reklamı. Bir mücevher ustasının[1] yaptığı yüzükle beraber LeBron'un 9 senelik NBA macerasını hatırlıyoruz. Sahne LeBron'un lise günleriyle açılıyor, draft edildiği günden Sacramento'daki ilk maça uzanıyoruz. Daha sonra sırasıyla kariyerindeki dönüm noktaları gösterilmiş: Pistons karşısında takımının son 30 sayısının 29'unu attığı efsanevî maç, Spurs'e elendikleri final serisi[2], Hido'nun süper basketlerinin ardından son saniyede gönderdiği 3'lük, MVP ödülleri, Nowitzki... ve hele şükür 2012 Finalleri.
                
Mental olarak hâlâ ligin demir yumruklu çetin ceviz adamlarından biri değil ama kabul edelim, kıkırdayıp dans eden çocuğun nazaran olgunlaştığına şahit olduk. 9 sene boyunca hem tarihteki en all-around basketbolculardan, hem de en az bencil süper yıldızlardan birinin yaptığı yüzlerce hatayı görüp, hakkında binlerce makale, milyonlarca haber, milyarlarca espri, trilyonlarca cartcurt okuduk. Ve nihayet, tam 9 sene sonra, hayatımızda ilk kez LeBron için o tılsımlı kelimeyi söyleme şansına sahibiz artık: şampiyon.

Aslında hem son maç, hem de seri hakkında anlatılacak sürüyle hikâye var; Mike Miller'ın 3'lükleri, Wade (The Boss), Durant (Jesus), Juwan Howard (ehehe)... Boyalı alan sayıları, fauller ve eşleşmeleri saymadım bile. İş gereği abuk subuk bir çeviriyle uğraştığım için hepsini toparlayıp bir post yazamadım hâlâ. Ama sinir stres yapmayın, uğraşıyorum. Eye of the Tiger dinleyip kendimi motive ediyorum.
__________________________
[1]Şu yüzük ustasını Nike'a benzetebiliriz sanırım. Liseden gelen çocukla neredeyse 100 milyon dolarlık anlaşma imzaladıktan sonra senelerdir markanın bayrak adamı olarak LeBron'u göstermiş, tüm yatırımlarının merkezine onu oturtmuşlardı. Artık çekecekleri 892 milyon reklamla eşşeğin gül goncasına su kaçırabilirler.

[2]LeBron yalnızca %35'le 22 sayı ortalama tutturmuştu. Zaten tarihteki en siktir-i bok'tan final takımlarından biriydi 2007 Cavs. Finaller'de LeBron'dan sonraki en skorer 3 ismi sayıyorum: Drew Gooden (12.8), Daniel Gibson (10.8), Sasha Pavloviç (9.8). killyourself.jpg

No comments: