Saturday, June 16, 2012

Haberler... Haberler...

Sonics vs Thunder
ESPN bir anket yaptı: Kimin şampiyon olmasını istersiniz? Heat mi, Thunder mı? Amerika'da yalnızca iki eyalette Heat'in kazanmasını isteyenler çoğunlukta: Florida ve Washington. Hemen herkes hatırlar. Küçük salon yeniden yapılamadığı için para kaybeden camia satılmış ve birkaç sene içinde Oklahoma'ya taşınmıştı. Bahsettiğim süreç çok sancılı geçti; referandumlar, davalar, tartışmalar, kavgalar, belgeseller... Hatta yapılan anlaşmalar sonucu OKC, Sonics'in tarihini tam anlamıyla üstlenemiyor. Üstelik seneye Seattle'da bir NBA takımı olmazsa (Seyirci zaten hazır. Birkaç sene içinde yeni salon inşa edip basketbol ve hokey takımları kurulacağı dedikoduları var.) Thunder'ın sahipleri 30 milyon $ tazminat ödeyecekler. Ne kadar para gelirse gelsin Washington/Seattle halkı hâlâ Supersonics'in kendilerinden çalındığını düşünüyor.

The Dream Team
Birkaç hafta önce bahsettiğim belgesel nihayet yayınlandı. Süper lan, bulun indirin. Hatta zahmet etmeyin, ben sizin için bulayım: Şöyle Pirate Bay. Böyle Demonoid. 40 sayıyla kazandıkları maçlar hakkında dandik yorumlar yok, bugüne dek görmediğimiz görüntüleri izleyeceksiniz. Ben narrator ile ilerleyen belgeselleri pek sevmem (O yüzden ESPN'in 30@30'unu çok sevmiştim. Bu arada Reggie Miller'la Kazanma Zamanı'nı izlemediyseniz, hemen, şimdi, buralara tıklayın. Türkçe seslendirmelisi de var üstelik.). Fakat öyle görüntüler var ki, sevmeyene kız vermezler.

Mesela John Stockton trafik sıkışınca otobüsten inip şehirde gezinmeye başlıyor. Spor tarihindeki en popüler takımdan bahsediyoruz. Jordan, Barkley ya da Magic'i görebilmek için binlerce insanın kuyruklar oluşturduğu malum. Fakat Stockton'ı kimse tanımıyor; Amerikalılar bile. "Pics or it didn't happen" diyenler şöyle buyursun


Birkaç Haber
Grizzlies'in sahibi, hem ilerleyen yaşı, hem de sağlık sorunları sebebiyle takımı satacak. Yeni isim belli: 34 yaşındaki milyarder Robert J Pera. Esas önemli olan, camiayı daha büyük bir pazara taşımayacakmış.
New York'ta bir gece kulübünde kavga çıkmış. Chris Brown ve rapper Drake arasında olduğu söyleniyor (Çok da araştırmadım. Banane amk.). Neyse. Tony Parker, sol gözüne küçük bir darbe almış. Fransa millî takımına geç katılabilecekmiş.
Captain Jack hakkında Grantland'de süper bir yazı okumuştum: The Devil and Stephen Jackson. Ekşi Sözlük'te yazarın teki hayrına çevirmiş: Stephen Jackson'ın zihnindeki ikilem. Ellerinden öpüyorum.

No comments: