Sunday, May 13, 2012

Nuggets Elendi

Haftasonu hem Euroleague, hem de NHL'de çok kritik maçlar var. NBA playoff ilk tur maçlarını pür dikkat seyredemiyorum maalesef. Bugünlük enteresan notlar vermekle yetineceğim.


12 Mayıs 1987: Lakers, Warriors'ı eliyor
12 Mayıs 1988: Lakers, Supersonics'i eliyor
12 Mayıs 2012: Lakers, Nuggets'ı eliyor.
Elenen takımların koçu George Karl. Doğum tarihi: 12 Mayıs 1951.

OKC vs Lakers Hakkında Birkaç Kehanet ve Not
1. Nuggets pota altı formülünün (kalıplı 5: Mozgov, atletik 4: McGee) işe yaradığını gördük. OKC pota altı oyuncuları (Sakatlığı sırasında dinlenme şansı bulan Perkins ve Ibaka) aynı etkiyi yaratacaklar. Bynum zorlanır zorlanmaz konsantrasyonunu kaybedebiliyor. Gasol ise özellikle deplasmanlarda post oynamaya bile üşeniyor (yani kayboluyor.).
2. Kobe birkaç senedir savunmayla ilişkisini kesti (NBA Savunma 5'iyle ilişkisi bir şekilde devam ediyor ama.). Dizlerindeki kalan gücü hücuma sakladığı için yalnızca kritik maçlarda müdafaaya yardım ediyor. İddiam belli: Westbrook kötü başladığında dağılabildiği için Kobe'den son senelerde benzerine rastlamadığımız kadar ciddi savunma gelecek.
3. Eğer Bynum&Gasol bu akşam olduğu gibi bol bol hücum ribaundu alamazsa tempoyu Thunder tayin edecek. Top kayıpları da çok kritik. OKC süper hızlı hücuma çıkıyor fal&filan bir yana, 16 playoff takımı içinde en berbat transition savunması yapan takımların başında Lakers var zaten.
4. "Televizyon izlemiyorum, kitap okuyorum" muhabbetleri yapmama gerek yok. Herkes gibi ben de skor düellolarını merak ediyorum: Kobe vs Durant
5. OKC seri öncesinde biraz daha önde (mesela Lakers'ın bench katkısı zayıf, diğer tarafta James Harden var.) görünüyor ama başabaş giden mücadeleleri hayal edin. Lakers'ta ligin en önemli clutch oyuncularından Kobe var. OKC ise kritik anlarda Scott Brooks'un sıfır IQ içeren hücumları yüzünden avantajını kaybedebiliyor.
6. D-Fish
7. Bir örnek giyinen, hep beraber bağrışan OKC taraftarlarını düşünün. Şimdi önlerine MWP'yi koyun.

5 comments:

Anonymous said...

Öncelikle blog'unu 1 ay kadar önce keşfettim ve sıkı takip ediyorum, geçmiş yazıları falan da epey karıştırdım ilgimi çekti eminim daha da güzel olacak. Ben de bir yorum yazmak istedim.

1. Bence Lakers bu seride pota altından beklediği verimi alamayacak Bynum'un Perkins karşısında zorlandığını biliyoruz, yine aynı şekilde Gasol gibi yumuşak bi oyuncuyu Ibaka yer diye düşünüyorum.

2. Kobe gaz adamı ve gerçekten büyük oyuncu istediğinde neye dönüştüğünü çok iyi biliyoruz, hücumda ve savunmada.

3. Tempoyu Thunder tayin edecek aynen bence de.

4. Bu seride Kobe bireysel olarak coşacak abi Durant ne yapar bilmiyorum ama. (Kobe'yi hiç sevmem)

5. OKC seriyi 4-1 en kötü 4-2 alır diyorum.

6. D-Fish garip adam, ligin en soğukkanlı adamı bence.

7. MWP adam değil abi sen ne diyorsun bilmiyorum ama ben Lakers GM'i olacağım o adamı yazın postalamaya bakardım, direk hayata kasttı hareketi herifin.

filelisepet said...

Çekinme abi, yaz. Bu blog benim olduğu kadar senin de.

7. MWP'nin nasıl bir adam olduğunu anlatmak için 2 kelime yeterli: Ron Artest. Los Angeles'ta fazlasıyla ehlileştiği, yüzüğünü satıp geliri "delilere" bağışladığı için vatandaşlık ödülü bile aldı bu adam geçen sene. Ama herif deli abi, yapacak bir şey yok. Tabii Lakers göndermek istese bile talip bulamaz (2 sene için 15 milyon $ daha kazanacak.).
Harden'a yaptığı faul (taammüden adam öldürmeye teşebbüs) tümbasketbolseverleri sinirlendirdi ama OKC taraftarlarını delirtmiştir muhtemelen. Gelecek tepkileri merak ediyorum

Anonymous said...

Blogu bugün tesadüfen buldum. uzun zamandır bir blog için bu kadar sevinmemistim. Ellerine sağlık.....ayrıca mwp candir, sadece lakers-celtics 7.maçından sonraki basın toplantısı bile yeter.

Atacan Tüney said...

Abi ben ilk yorumu yazan kişiyim, bundan sonra da isimle yazacağım hep :) MWP'nin 2 senelik 15 milyona talibi çıkar ya, adam hala ligin en iyi defans yapanlarından. Emin misin o paraya talibi olmayacağına?

filelisepet said...

MWP olunca herkes çekiniyor (Şampiyonluk adayı Pacers'ı dağıtmış bir adamdan bahsediyoruz.). Pek mümkün değil talip çıkması. Hele ki sezonun ilk yarısındaki gibi (lokavt yüzünden hiç çalışmamış ve formsuzluğun zirvesine çıkmıştı.) hücum ederse tek kelimeyle imkansız