Saturday, May 5, 2012

Ortaya Karışık Post

Defensive Player Of The Year
Ödüllerin kime gideceğine dair tahminleri yazdığım post'larda Chandler'dan uzun uzun bahsetmiştim zaten. Başka isimler de düşünülebilirdi: Dwight, Ibaka, Deng, Tony Allen... Fakat Chandler'ın hak etmediğini düşünen yoktur herhalde (Varsa da hafızayı resetleyip her şeye baştan başlasın.). Kimsenin kafasına uzun uzun tecavüz etmeden yalnızca Knicks hakkında küçük bir istatistik veriyorum: Geçen sene 105,7 sayı yiyorlardı, bu sene 94,7. Chandler hariç hiçbir büyük parça ile anlaşma imzalamadıklarını da hatırlayıp basın konferansına uzanıyoruz.
                       
Öncelikle takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum... kötü savunma yaptıkları, tuttukları oyuncuların uçup kaçmasına izin verdikleri için. Eğer onlar olmasa benim defansif yeteneklerim fark edilmeyecekti.

Noah aka T800
Noah ayak bileğini burktu. Görüntülere bakarken bile tüylerim diken diken oluyor ama herifçioğlu ayağa kalkıp oynamaya devam etti (Blake, LeBron ve diğerleri. Duyun sesimi!). Arkadaşım Cüneyt Arkın mısın, T800 müsün? Tabii bir süre sonra sakatlığı daha çok acı verdiği için maçı terk etmek zorunda kalacak ve özgüveni yerine gelen Sixers galibiyete uzanacaktı. Bravo Thibodeau, iki maç önce en büyük yıldızını kaybetmiş biri için çok olgun ve ihtiyatlı bir hareket. Twitter'da şahane bir yoruma rastladım: Dünya'da hiçkimse Bulls oyuncularından Tom Thibodeau kadar nefret etmiyor.
                       
Unutmadan ben hayatımda Philly taraftarı kadar çatlak bir grup görmedim galiba. Noah sakatlanınca çığlık çığlığa kutlama yapan binlerce insan, birkaç dakika sonra ayağa kalkan Noah'ı var güçleriyle yuhalamaya başladılar.

Evan Turner sürekli potaya gitti (ki bu Noah'nın olmadığı Bulls savunması karşısında en değerli meziyet muhtemelen.). "Sezon içinde CJ Watson D-Rose'un eksikliğini aratmadı" geyikleri de Jrue Holiday'e tosladı (haliyle.). Watson+Lucas hem savunma, hem de hücumda mahvolmakla meşguldü.

MWP Dirseklikleri
Dirsek darbelerinizle adam öldürmekten mi şikayetçisiniz? MWP dirsekliklerini deneyin!
Not: MWP'nin kadroda olmasının sebebi belli: LeBron ve Durant'i durdurmak. Cezasının bitmesine 4 maç daha var. Koskoca Lakers'ın bilerek maç kaybedeceğini iddia etmiyorum ama bu akşam Denver'da kesinlikle kendilerini zorlamayacaklar. Eğer Nuggets cephesi de Lakers'ın atletik handikaplarını topa baskı ve hızlı hücumlarla kullanmaya çalışırsa seriye renk gelecek. Ayrıca pota altında fizikî denge sağlayabilmek için George Karl Mozgov'u ilk 5'te başlatacakmış (Bynuma'a getirdikleri ikili sıkıştırmalar yüzünden sürekli boş şut bırakıyorlardı.).

Rondo: Triple Double Otomatı
2011/12 triple-double kralı Rondo dün akşam yine aynı başarıya ulaştı: 17 sayı, 14 ribaunt, 12 asist. Kariyerinin 7. playoff triple-double'ı oldu. Aktif oyuncular arasında 2 isimle yarışıyor: LeBron (7) ve Kidd (11). Tüm zamanlar rekoruysa tam 30 triple double ile Magic'e aitmiş; arkasından Bird (11), Wilt (9) ve Oscar (8) geliyor.

Maç uzatmaya gitti gitmesine de nasıl oldu anlayamadım. Josh Smith yok, Al Horford yok, Zaza yok... Jason Collins (evet, show up yapana dek 24 saniye geçen adam) ilk 5 başlıyor,  Dampier dakika alıyor. Dandanakan Savaşı sırasında emekliye ayrılmaya karar veren T-Mac kenardan gelip  izolasyon oynuyordu (Doc Rivers! Pietrus beklendiğinden sağlıklı ama 30 dakika elit savunma yapması bir hayal. Hatta inception'ın inception'ı falan.). İlk yarının sonunda T-Mac de ayağını burktu üstelik. Celitcs maçı kaybetse, Garden'da asgari 8 kişi intihar ederdi muhtemelen.

NBA'de Bir Troll, II. Perde
Geçtiğimiz günlerde Bosh'un troll camiasına katıldığını yazmıştım. Kaldığı yerden devam ediyor. Baba olmak olmak kendisini garip duygulara sevk etti sanırım.

3 comments:

osman said...

genel itibariyle celtics çok kötü maç çıkardı onu söylemek lazım. maçı izlemeyen biri box score'a bakınca rondo yine harika oynamış der ama, triple-double'a rağmen çok top kaybetti (6) , pierce kötüydü (3-12 fg), allen sakatlık yüzünden pek agresif değildi ( 36 dakikada 12 şut kullandı). bence kg maçı kazandırdı celtics'e. adam makine zaten, durum ne olursa olsun herşeyiyle sahada. zaten en kritik hücüm ribauntu yapıp basketi de attı.
karşılarında erick dampier'ın 22 dakika süre aldığı bir hawks vardı yahu. bu takıma td garden'da fark atmaları lazımdı. ama değil 3, 2. viteste oynadılar. joe johnson 4. çeyreğin sonlarında yine azınca maç ellerinden gitmek üzereydi.
bu arada avery bradley de sakatlandı dönmedi, ray geri döndü bu sefer onu kaybettiler. 2 ay önce doğru dürüst rotasyonda olmayan bir adamın sakatlığı bile etkileyebilir takımı. basketbol acayip bir oyun.
son olarak 5. maçta kazanıp hawks'ı geçeceklerini düşünüyorum. philly iyi savaşıyor, o seri daha çok uzun gibime geliyor. bir an önce bitirip dinlenmek isteyeceklerdir. zaten bulls noah'yı da kaybettiyse boston'a konferans finali yakın gibi gözüküyor. ne uzun bir comment oldu amk.

filelisepet said...

Sorma abi, haklısın. Celtics genel olarak çok kötüydü ama Rondo en kötü isim bile olabilir. Triple-double istatistiğini de enteresan bulduğum için yazdım. Yoksa dün akşamki maç her Boston taraftarının asabını bozmuştur muhtemelen.
Bradley omzundan sakatlandı. Sezon boyunca da aynı sakatlıktan birkaç maç kaçırmıştı zaten. Sonraki maç oynayabileceği söyleniyor ama belli değil. 3 ay önce Celts'in ilk turu geçmesi zor görünüyordu (7. ya da 8. sırada debeleniyorlardı.). Yükselişlerindeki en önemli sebeplerden biri Bradley. Birkaç aydır çılgın atıyor: süper savunma+iyi hücum. MIP için adı geçiyordu hatta. Bence olayın metafizik boyutu var. Büyücülerle, şamanlarla anlaşıp basketbol yetenekleri kazandı.
Unutmadan seri sıkıcı geçiyor (uzatmalar fln da pek önemli değil). 'Nasıl olsa turu Celtics geçecek, bari hemen bitsin, daha fazla sıkıcı maç seyretmek zorunda kalmayalım' gibi abuk subuk bir moda bağlamış durumdayım.

Anonymous said...

Paylaştığınız tüm bilgi ve resimler için Aris Perde adına teşekkür eder başarılarınızın devamını dileriz.