Friday, April 20, 2012

Dwight Howard Sezonu Kapatıyor

Dwight ve Stan van Gundy lig tarihinin en garip röportajlarından birine imza atmışlardı. Birkaç gün sonra bel ve sırt ağrıları sebebiyle Howard'ın oynamayacağı açıklandı. 2 gündür internet çalkalanıyor: "Dwight, van Gundy kovulmadığı sürece oynamama kararı aldı!" İddiaya göre Magic'in sahibiyle konuşmuş ve kendisini gazetecilere yem ettiği için SVG ile çalışamayacağını açıklamış. Zaten meşhur röportajla birlikte aralarındaki koç-oyuncu bağı ölmüştü;  hatta bir grup nekrofil tarafından tecavüze uğramış, ardından domuzlara yedirilmişti. İkisinin de hala aynı takımda olmasının tek sebebi var: karar verme özürlü Otis Smith. Dwight 2 senedir şöyle bir kafa karışıklığı içinde:  "Gidicem, kalıcam, gidiyorum, kaldım, Holywood beni bekle, Orlando benim evim..." Otis Smith ileride adı çıkmasın diye (Dwight'ı gönderen GM! Orlando'nun 5 sezonunu öldüren adam!) kanseri yok edecek önlemler alamadı. Eğer Dwight'ı gönderemeyecekse röportajdan sonra van Gundy'yi kovmalıydı. Fakat Otis Smith'ten bahsediyoruz. Muhtemel playoff başarısızlığını üstlenmek istmeyeceğini herkes biliyordu.
Gazeteler daha bu sabah Dwight'ın sakatlığının komplo olabileceğini yazıyorlardı. Az önce ameliyat kararı açıklandı: "Oyamaya çalıştım ama sağlığım daha da kötüye gitti. Ameliyat olmak zorundayım. Taraftarları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm."

Mart ayından beri ağrılarından şikayetçiydi, üstelik 1 hafta önce fıtık teşhisi konmuştu. Eninde sonunda ameliyat geçireceği belliydi. Peki playoff'larda oynayamaz mıydı? Günahını almayayım ama yaz aylarında da tedaviye gidebilirdi bence. Belki de içinde bulunduğu durumun etkisiyle (Şu sıralar tüm gezegen Dwight'a yalancı, çocuk ve hain demekle meşgul.) çabuk karar verdi. Vücudunu dinlendirse, gazeteler "SVG görevde kaldığı için oynamıyor" yazacaktı. Ağrılarına rağmen oynayıp kötü performans sergilese "takımı sattı" diyecektik. Neyse ne, olan oldu. Playoff'larda oynayamayacağı kesin, hatta Olimpiyatlar'ı da kaçıracak. En erken 4 ay sonra basketbola dönebilecekmiş. An itibariyle resmileşti. Play-off'lardaki en kötü takım Orlando Magic

ps. twitter'da takip ettiğim yorumculardan biri şöyle demiş: "Bahse varım Dwight yarın karar değiştirecek."

No comments: