Sunday, April 15, 2012

Charlost Bobcats

NBA tarihinin en kötü takımı belli: 73 Sixers. 82 maçın yalnızca 9'unu kazanabilmişler. Yani galibiyet mağlubiyet yüzdeleri şöyle: 0.110 (YÜZDE ONBİR). Lig Tarihi'ne isimlerini altın harflerle yazdırdıklarını, ebediyen bu ünvanı koruyabileceklerini sanıyordum. Fakat son günlerde 73 Sixers'ın tahtını zorlayan bir takım var: Charlotte Bobcats.

Antrenmanda Yapılacaklar Listesi: Hiçbir şey. Yapıldı.

Bobcats 7 galibiyet ve 51 mağlubiyetle sezona devam ediyor. Bombok oynadıkları zaten biliniyordu ama birkaç haftadır form grafikleri daha da düştü ("Nasıl daha kötü olabilir" diye sormayın. Bobcats bunu bir şekilde başardı.). Son 15 maçı kaybettiler. Bu sezon ikinci kez üst üste 15 mağlubiyet aldılar. Üstelik bu defaki serileri devam ediyor. Şu an istatistik kağıdında o.123 yazıyor. Eğer tüm maçlarını kaybederlerse Sixers'ın rekorunu tarihe gömecekler. Ben gerçekleşeceğini düşünüyorum. Çünkü Charlotte'ı saymazsak ligin en kötü takımı Wizards ve istatistikleri Charlotte'tan iki kat daha iyi.

Bobcats'in 8 maçı kaldı. Celts, Bulls, Knicks ve Memphis'i yenme ihtimalleri 0 (sıfır). New Orleans, Orlando, Washington ve Kings'e karşı galibiyet arayacaklar. Washington McGee-Young-Blatche üçlüsünü dağıttıktan sonra toparlandı. Dwight olmasa bile Orlando da kazanacaktır. Geriye Hornets ve Kings kalıyor. Fakat Charlotte'ın kadrosu o kadar rezalet ki mahalleden adam toplayıp bir takım oluştursak (ben, manav, bakkal, evde beslediğim hamster ve üst kat komşun olan 85 yaşındaki nine) bile ezer geçeriz muhtemelen.

Ligin en az ribaunt alan takımı (Golden State'le beraber.), ligin en düşük yüzdeyle sayı atan takımı, ligin en ktü hücum eden takımı(1)... Bunlar Bobcats'in ünvanlarından yalnızca bazıları Takımın en iyi oyuncusu 35 yaşına merdiven dayamış olan Corey Maggette; sakatlandığı için sezon sonuna dek oynayamayacak. Geri kalanlar zaten içler acısı hâlde(2). İnsan Bobcats'in kadrosuna bakınca küçük dertlerini unutup hayata umutla bakmayı öğreniyor. Takımda 15+ sayı atabilen yok, 5.5+ ribaunt alabilen yok. 

Yönetimin tepesindeki adamı hepimiz yakından tanıyoruz: Michael Jordan. Tarihteki en büyük basketbolcu olduğunu düşünüyoruz (Ben ve Dünya'daki NBA severlerin %95'i). Mağlubiyeti hazmedemeyen, kazanmak için canını feda edebilecek bir adam. Yazın Anthony Davis ile anlaşamazlarsa sinirden patlayabileceğini tahmin ediyorum. Bir sezondur draft'in bir numarasını hedefliyorlar (Hatta bu hedefe ulaşmak için takımı bilerek boşalttıklarını da biliyoruz.). Birkaç sene içinde süper yıldız olacağı konuşulan Anthony Davis için piyangoya girecekler ve %25'lik şanslarının işe yaraması için dua edecekler. Davis'i tutturamasalar bile paniğe gerek yok(3). Yazın onlarca iyi oyuncunun lige gireceği, tarihteki en iyi ve derin draft'lardan birine şahit olacağımız söyleniyor(4). Yine de Jordan ve Bobcats, bataklıktan kurtulmak, hava değişikliği yaratmak için Davis'e muhtaç gibi görünüyor şu an.

Bobcats 5 sayıyla önde... Evet, 2K12 oynuyorum.

*


(1)Maç başına 88 sayı atmalarına rağmen 101.4 sayı yiyorlar. Sexy.

(2)Diğer iyi oyuncuları şunlar: Gerald Henderson, Kemba Walker, Byron Mullens, Reggie Williams. Yuh. Devamını ben de bilmiyorum. Mesela kadroda Matt Carroll diye bir oyuncu var(mış).

(3)Davis'i yakalayamazlarsa onlarca Bobcats taraftarı intihar edebilir.

(4)Kısaca tarihteki en iyi 3 darft'ı sayayım,
1984: Hakeem, Jordan, Barkley, Stockton
1996: Iverson, Starbury, Kobe, Antoine Walker, Nash, Ray Allen, Stojakovic, Jermaine O'Neal, Ilgauskas, Ben Wallace...
2003: LeBron, Wade, Carmelo, Bosh, Kaman, David West...

No comments: