Monday, April 2, 2012

Kazanma Zamanı (Reggie Miller vs New York Knicks)

ESPN otuzuncu yaşgünü için 30 for 30 isimli bir belgesel dizisi yayımladı. Hepsi birbirinden güzel. Gelmiş gemiş en büyük 30 atlet hakkında belgesel çekmemişler. Önemli sporcuların etrafında şekillenmiş fakat geçen senelerle beraber unutulmaya yüz tutmuş hikâyeleri anlatıyorlar. Belgeseller çok sevildiği için yenilerini de çekmeye başladılar.

Futbol (amerikan olanı), hokey, boks, atletizm seviyorsanız hepsine göz gezdirin. Basketbol seviyorsanız Len Bias, Jordan'ın beyzbol macerası, Iverson'ın hapis günleri,  Yugoslav basketbolcular, Magic'in AIDS'le savaşı ve Kolej Ligi'nden birkaç hikaye ilginizi çekecektir. Fakat NBA hakkındaki belgesellerden en eğlencelisi Reggie Miller ve Knicks'i konu alıyor: Kazanma Zamanı. 2010'da yayınlanan filmi Dan Klores yönetmiş. Miller'ın 90'larda Knicks'e karşı verdiği mücadeleyi pek çok NBA sever bilir. Eğer bilmiyorsanız, öğrenmek için bu belgeseli izlemekten daha eğlenceli bir yol bulmak mümkün değil.

İngilizce izlemek isteyenler şöyle buyursun,
                   

Aynı belgeseli NTV de Türkçe'ye çevirip yayınladı. Bir takım süper insanlar tercüme edilmiş hâlini de YouTube'a yüklemişler. Buyrun,
                                    

2 comments:

Shifty said...

mükemmel bir belgesel. daha çok küçükken bir reggie miller forması almıştım. daha ergenliğe bile girmemiş olmama rağmen mahallemizdeki büyük abiler herzaman forma numarasıyla dalga geçerlerdi ve ben hiçbirşey anlamazdım :) sevdiğim bir oyuncuydu ancak bazı şeyleri böyle detaylı bilmek herzaman daha iyi.
birkaç haftadır blogu takip ediyorum ve yazılarınızı çok seviyorum. sık sık yazmaya devam edin lütfen.

filelisepet said...

O zamanki Knicks kadrosunu niyeyse pek sevmezdim. (Hakeem hastasıydım. Herhalde 94 finalleri'nde Hakeem Knicks'le karşılaştığı için böyle bi tribe girdim.) O yüzden Miller'ı desteklerdim. Anlayacağın 95 play-off'larında Miller beni diskoya götürmüştür. Bende imzalı forması var. 31 numara diye halk içinde pek giyemiyorum :(

Bi de yorumunu şimdi gördüm, iki gündür internet bağlantım yoktu maalesef. Sağol